• Eunice:+86 19158819831

side_banner

nyheder

Hvilke ændringer vil 800V platformen bringe?

Hvis den elektriske køretøjsarkitektur opgraderes til 800V, vil standarderne for dets højspændingsenheder blive hævet tilsvarende, og inverteren vil også blive udskiftet fra traditionelle IGBT-enheder til SiC-materiale MOSFET-enheder.Omkostningerne til selve inverteren er kun næst efter batterikomponenterne.Hvis du opgraderer til SiC, vil omkostningerne stige til et andet niveau.

-en

Men for OEM'er tager anvendelsen af ​​siliciumcarbid generelt ikke kun hensyn til omkostningerne ved strømforsyninger, men endnu vigtigere, omkostningerne ved hele køretøjet.Derfor er det vigtigt at finde en balance mellem de omkostningsbesparelser, som SiC medfører, og dets høje omkostninger.
Hvad SiC angår, var Tesla den første, der prøvede det.

I 2018 udskiftede Tesla IGBT-moduler med siliciumcarbidmoduler for første gang i Model 3. På samme effektniveau er pakkestørrelsen på siliciumcarbidmoduler væsentligt mindre end siliciummodulernes, og switchtab er reduceret med 75 %.Desuden, hvis det konverteres, kan brug af SiC-moduler i stedet for IGBT-moduler øge systemets effektivitet med omkring 5 %.

b

Ud fra et omkostningsperspektiv steg genanskaffelsesomkostningerne med næsten 1.500 yuan.Men på grund af forbedringen af ​​køretøjets effektivitet er den installerede batterikapacitet blevet reduceret, hvilket sparer omkostninger på batterisiden.
Dette kan betragtes som en stor satsning for Tesla.Dets enorme markedsvolumen opvejer omkostningerne.Tesla stolede også på denne store indsats for at gribe teknologien og markedet for 400V batterisystemer.
Med hensyn til 800V tog Porsche føringen med at udstyre den helt elektriske Taycan-sportsvogn med et 800V-system i 2019, hvilket satte gang i et våbenkapløb om 800V højspændingsarkitekturen i elektriske køretøjer.
Der er noget "upassende" ved at analysere omkostninger fra et Porsche-perspektiv.Den fokuserer trods alt på luksusbileffekten og fokuserer på et mærkes præmie.
Men med hensyn til teknologiudvikling og anvendelse er der tale om et stort projekt, der påvirker hele kroppen.For eksempel skal batteripakkens spænding ved 800V højspændingsopladning relativt øges til 800V, ellers vil den blive brændt på grund af den store ladestrøm.Derudover involverer det ikke kun opladningssystemet, men også batterisystemet, det elektriske drivsystem, højspændingstilbehør og ledningsnetsystemet, hvilket påvirker køretøjets start, kørsel, klimaanlæg osv.

c

Hvis du vil vide mere om dette, er du velkommen til at kontakte os.
Tlf.: +86 19113245382 (whatsAPP, wechat)
E-mail:sale04@cngreenscience.com


Post tid: Mar-19-2024